שרשור לראש השנה
לטובת כולם
כל אחת תכתוב מתכונים עוגות. סלטים תבשלים
אוכל
💬12 תגובות👍1 לייקים
תגובות (12)
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2019 בשעה 21:21
*עוף בתנור עם דבש ותפוזים*
קרדיט לאתיאלה סקיטל
1 עוף שלם/ כרעיים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 ראש שום כתוש
פלפל שחור
כורכום
מלח
שמן
לשטוף טוב את העוף
להכין מירנדה מכל המצרכים
להכניס את העוף במירנדה לשעה
לסדר בתבנית אפיה
אפשר להוסיף פלחי תפוז
לאפות בתנור ב- 200° למשך שעה ורבע
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2019 בשעה 21:21
*סלט כרפס (סלרי)*
ראש כרפס (סלרי) שלם
כולל העלים
קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
1 וחצי כפות דבש
1/4 כוס חומץ
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס שמן זית
חמוציות
אגוזי מלך
שקדים מולבנים
צנוברים
מישמש מיבש
גרגרי רימון
בתאבון
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2019 בשעה 21:22
*ברכות לראש השנה*
*קציצות כרת*
לקצוץ דק דק את הכרת
בצל גדול קצוץ דק
לפזר מלח להשאיר כ-10 דקות
לסחוט טוב להוציא את הנוזלים
להוסיף:
2 ביצים
פלפל שחור
כף קמח / קמח מצה
לערבב ולטגן בשמן משני צדדים
אני מכינה אותם קטנים
ומכניסה למנג'אטים כל אחת מקבל צלחת אישית עם כל הברכות 😃
*קציצות מעלי סלק*
כמו הקציצות כרת רק מוסיפה מעט כמון
*קציצות דלעת*
להרתיח דלעת ותפוח אדמה
למעוך לפירה
להוסיף
2- ביצים
מלח
פלפל שחור
קינמון (מי שאוהבת)
כף קמח
לטגן בשמן משני צדדים
בהצלחה נועם
🍯 מתוך קבוצת חברות מבשלות להצטרפות 052-8930233
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2019 בשעה 21:22
עוף בתנור עם חרדל ומיונז 💜
מרכיבים
כירעיים
תפוא חתוך לפלחים
בצל בינוני פרוס לחצאי עיגולים
לרוטב
2 כפות מיונז
2 כפות חרדל
חצי כוס שמן זית
מעט מלח פילפל שחור גרוס
כפית טוסקנה
כפית פילדלפיה
כף פפריקה
5-6 שיני שום כתוש
מעט מהמים שהתבשל בהם העוף
אופן ההכנה
1לבשל את העוף 15 דקות עם 2 עלי דפנה .
2להוסיף את התפוא לבשל עוד 10 דקות .
3להוציא מהמים ולקרר לשמור מעט מנוזלי הבישול לרוטב .
4בקערה לערבב את כל מרכיבי הרוטב יוצא סמיך ומשחתי לסדרות פרוסות הבצל .
5ומעליהן לטבול את העוף ברוטב מכל הכיוונים ולסדר בתבנית וכך גם עם התפוא .
6לדלל את הרוטב שנישאר בקערה עם מי הבישול של העוף ולהוסיף לתבנית בצדדים שלא יפגע התפוא והעוף לכסות ולאפות בחום 180 מעלות חצי שעה להוציא כיסוי ולהשחים מעט.בתאבון