דנצ׳ בואי לפה ☺ אני ארשום לך בתגובות מידע לטבעוני המתחיל (ליוותי כמה וכמה טבעונים בתחילת דרכם אז יש לי כבר מלל מוכן מראש ) אני ארשום לך מתכונים וכל שאלה שתיהיה לך תשאלי פה ואני אענה (את תוכלי לחזור בעתיד לפוסט הזה דרך הנושאים שלך באפליקציה ) ...
אמהותאמהות
💬20 תגובות

תגובות (20)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי15 במאי 2019 בשעה 18:57
בינתיים אני שולחת קצת טיפים : את הדברים החשובים שצריך לדעת . אז ככה : 1 בשביל לקבל את מנת החלבון היומית שלך את צריכה לעשות שילוב של דגנים וקטניות ( למשל : מג'דרה \ אורז עם חומוס \ אורז עם שעועית \ אורז עם עדשים \ קוסקוס עם חומוס \ ועוד ... ) 2 הצעה שלי : לעבור לדגנים מלאים ( אורז מלא \ קמח מלא \ טחינה משומשום מלא - כל הויטמינים נמצאים בקלפיה של הדגן - דגנים מלאים ) 3 תחליפי חלב : אני אישית אוהבת את האלפרו ( חלב סויה ) בטעם וניל - אחלה טעם להתחיל איתו . 4 תעשי הנבטות ביתיות - רוב הויטמינים נמצאים בנבט . משרים למשך לילה : מש ( אפונה סינית ) אני הכי אוהבת את המש \ שעועית \ סויה \ שעועית \ ועוד ... למחרת בבוקר שמים את הנבט בכלי פלסטיק מחורר ושמים אותו בתוך כלי פלסטיק עם מים ומשאירים - תוך יום מתחילה ההנבטה . אפשר לבשל אותם \ להשים אותם בסלט \ או סתם לנשנש אותם . 5 פיתות , וחלק מן הלחמים ( תחפשי לחמים מלאים - תראי ברכיבים ) הם ללא ביצים . 6 סייטן - חלבון חיטה מעובד לאוכל מהיר וטבעוני ( טעמים : שווארמה \ בולונז \ מוקפץ ועוד ) . יש גם גושי סייטן ( בהיר תחליף עוף ודגים ) וכהה ( תחליף לבשר אדום ) שאת יכולה לבשל אותו
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי15 במאי 2019 בשעה 18:59
מאפה טחון מהצומח (של טבעול ) וטחינה. מצרכים: רבע חבילה טחון מהצומח טחינה גולמית עגבניות שרי חצי בצל שום כתוש מלח פלפל פפריקה אופן הכנה: 1. מערבבים את הטחון מהצומח עם בצל מגורר שום כתוש תבלינים וקצת טחינה גולמית להדבקה. 2. מכינים טחינה לא נוזחעת מידי ולא מוצקה מידי שתיהיה נוחה למריחה. 3. בכלי שמתאים לתנור שצין נייר אלומיניום ועליו מסדרים את הטחון מהצומח בצורת מלבן . 4.שופכים את הטחינה מעל הטחון מהצומח . 5. פורסים את עגבניות שרי ומסדרים מעל הטחינה. 6. עוטםין בנייר אלומיניום ומכניבים ךנור בחום 200 למשך 40 דקות עד שעה. בתאבון
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי15 במאי 2019 בשעה 18:59
חביתת עדשים כתומות מצרכים: חצי כוס קמח עדשים כתומות חצי בצל מגורר גזר מגורר מעט פורוזיליה קצוצה מלח פלפל ופפריקה שמן זית מעט מים אופן ההכנה: 1.בקערה שמים את הקמח עדשים ומוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת מרקם בין מוצק לנוזל (כמו של פנקייק). 2.מוסיפים את הירקות המגוררים והתבלינים לתערובת ומערבבים. 3.במחבת מחממים מעט שמן זית וברגע שזה חם שופכים את התערובת למחבת . 4.מטגנים קצת הופכים צד ומטגנים עוד קצת. ניתן להגיש עם ירקות חתוכים, טחינה ולחם. בתאבון.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי15 במאי 2019 בשעה 19:00
תבשיל תפו"א אפונה עם קציצות תחליף בשר. מצרכים : 3 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל (חצי לקצוץ חצי לגורר על פומפיה) חצי כוס אפונה קפואה תחליף בשר טחון טבעול מעט טחינה להדבקה פורוזיליה קצוצה שום כתוש מלח פלפל כורכורם (בעל סגולות אנטי דלקתיות ) מעט שמן זית אופן ההכנה : 1. בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ 2. מוסיפים את התפו"א ואפונה וממשיכים לטגן כמה דקות ומוסיפים מים עד לגובה הירקות מוסיפים את התבלינים. 3. בינתיים בקערה שמים את התחליף בשר (לא את כל החבילה איזה רבע או קצת פחות) , בצל מגורר , פטרוזילה קצוצה , שום כתוש ,מעט טחינה גולמית ותבלינים ומעררבים הכל ומכינים בעזרת הידיים קציצות עגולות . 4. לאחר שהתפו"א התרככו מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד רבע שעה. 5. ניתן להגיש על מצע של אורז לבן . בתאבון .

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך