סלומון מבושל
יש למישהי מתכון לדג סלומון מבושל ולא בתנור
אוכל
💬7 תגובות
תגובות (7)
משתמשת פורטי11 באפריל 2019 בשעה 12:00
אין לי אבל מה שכן ברור לי זה שאת חייבת להוציא מלמטה את העור אחרת זה יהיה גם מאד שומני וגם דוחה בבישול..
משתמשת פורטי11 באפריל 2019 בשעה 13:55
מתכון פצצההה כולם מבקשים ממני להכין אותו כל פעם ל6 חתיכות -
כף גדושה חרדל דיג'ון גרגירים
כפית פפריקה
חצי כפית מלח גס
קורט פלפל גרוס
קורט פלפל שחור דק
15 עגבניות שרי
10 שיני שום חצויות
4 כפות שמן זית
אם יש לימונים כבושים ואם לא אז מיץ מרבע לימון
סיר רחב - לשים שמן, להוסיף עגבניות שרי לצלות, להוסיף שום, לקחת את הדג ( משרה במיץ לימון ומלח גס לרבע שעה לא יותר כי הסלמון הופך לכבוש ) לשים על הדג את התבלינים החרדל וקצת שמן ולימון כבוש או מיץ לימון, לעסות את הדג עם הידיים ולהוסיף לסיר.
רבע שעה על אש בינונית נמוכה וזה מוכן.
משתמשת פורטי11 באפריל 2019 בשעה 13:56
לא חייב להוציא את העור כמובן תסירי את הקשקשים- במידה וכן תרצי להוציא כשהדג חצי קפוא ולא מופשר ממליצה להעזר בסכין בהתחלה ואז בעיקר למשוך עם היד את העור זה פשוט נתלש מושלם.
משתמשת פורטי11 באפריל 2019 בשעה 19:29
אם זורם לך מתכון מרוקאי שלי אז בכיף-
תשרי במים עם לימון וקצת מלח את הדגים למשך כמה שעות.
(אפשרי גם כל הלילה אם את רוצה ואז בבוקר לשטוף ולבשל).
תקחי סיר בעל קוטר גדול- שיהיה רחב הכוונה.
שימי בו שמן ( כמות נדיבה )
פלפלים אדומים חריפים שטופים ( שלמים או חתוכים מה שנוח לך )
קחי 6 שיני שום ותפרסי לרצועות דקות .
תקלפי תפוח אדמה ותפרסי לעיגולים.
תקצצי המון כוסברא לקצוץ קצוץ לא גס.
תטגני בסיר הזה הכל יחד ( חוץ מהדג והכוסברה)
לקראת הזהבה של תפוח האדמה תוסיפי כפית פפריקה מתוקה בשמן ותתני ערבוב מהיר להכל שלא יישרף. ( לוקח שניות שזה נשרף )
תוסיפי את הדג אחרי שתרחצי אותו טוב טוב מהמלח והלימון תטגני אותו ממש 3 שניות עם השמן האדום שנוצר( שימי לב שלא נשרף! אם מתחיל להישרף להוסיף מים ישר)
שימי מלח ופלפל לפי טעמך.
תכסי את הדג במים ואז מעל תשימי ים כוסברה קצוצה שתכסה הכל ואפילו עוד שום קצוץ טוב טוב.