מתכון לדג מרוקאי?
היי בנות יש למישהי מתכון לדג טונה מרוקאי מושלם לשבת?
אוכל
💬6 תגובות
תגובות (6)
משתמשת פורטי8 באפריל 2019 בשעה 16:25
מתכון מושלם ל6 חתיכות -
10 כפות שמן זית
לטגן 5 גזרים חתוכים גס
עד שמזהיב,
להוסיף פלפל אדום, צהוב ו2 פלפלים חריפים חתוכים גס עד שנהיים עשויים,
להוסיף 10 שיני שום חצויות לטגן כ2 דק,
להוסיף 2 עגבניות ללא הקליפה חתוכות לקוביות,
בשלב הזה תבלינים -
2 כפות פפריקה גדושות
כפית כורכום
כף מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל שחור דק
צ'ילי מתוק גרוס
( במידה ואין חריפות מהפלפלים הירוקים, להוסיף כף גדושה של פפריקה חריפה, או צ'ילי גרוס חריף )
לטגן בשמן לפתיחת התבלינים.
ואז הוספה של חומוס או תפוא -
חומוס מקופסת שימורים, לסנן מים מהפחית, לשטוף במים מהברז לסנן שוב, ואז להוסיף לרוטב,
תפוא - 3 יחידות , חתוך לפרוסות להוסיף לרוטב.
להוסיף חצי לימון
ואז מים רותחים, חצי כוס אם זה חומוס,
במידה ומדובר בתפוא - אז עד שמכסה מעט מהתפוא - תלוי מה גודל הסיר.
אם מדובר בחומוס לתת לו בסיר 3 דק לספיגת טעמים,
אם מדובר בתפוא - בישול עד חצי ריכוך,
ואז הוספת חצי חבילת כוסברה קצוצה ולערבב.
להוסיף את הדג שהוכן מראש -
הדג עצמו להשרות במלח גס ולימון - טונה מומלץ להשרות כמה שיותר משום שזה מרכך את הדג אני שמה במקרר עם המלח והלימון.
לאחר מכן לשטוף את החתיכות ולסנן את המים.
להוסיף כל חתיכה לסיר - להניח שתיגע ברוטב משני הצדדים ואז להניח מעל הירקות,
לאחר הוספת כל החתיכות -
ולהביא לרתיחה על אש גבוהה,
אחרי הרתיחה להנמיך לאש קטנה בינונית,
ל20 דק, ב5 דק אחרונות להוסיף חצי חבילת כוסברה נוספת. לשים לב שהדג לא מתייבש.
אם מדובר בערב שבת אני מחשבת זמן על הפלטה כי הדג ממשיך להתבשל .
אני אוהבת להוסיף חתיכות לימון כבוש מעל כל חתיכת דג.
בתיאבון ❤
משתמשת פורטי8 באפריל 2019 בשעה 16:32
תודה ❤
משתמשת פורטי8 באפריל 2019 בשעה 19:35
לשים את הדג עם חתיכות לימון בסיר עם מים ולחמם על הגז עד שיוצא ממנו קצף כזה
אחר כך לנקות את הדקות בזרם מים קר ולא חזק עם הגב של הסכין , עד שהוצאת את כל הלכלוך
חשוב לקחת סיר רחב
לשים שמן , שום , עגבניה חתוכה, גזר חתוך, תפוחי אדמה ..
ברוטב לשים , קצת כמון בערך כפית , כורכום , מרק עוף , קצת פפריקה ומים עד לכיסוי של התפוחי אדמה , לבשל בערך רבע שעה ואז להוסיף רבע כוס פפריקה עם שמן עד סוף הכוס (לערבב טוב ) ולשפוך, להוסיף חצי חבילת כוסברה ולתת בישול של 20 דקות בערך עד שהתפוחי אדמה ממש רכים , בסוף מוסיפים את הדג טונה ממש לכמה דקות כי טונה זה לא דג ששמים הרבה זמן במים , אחרי שהוספת טונה להוסיף חצי חבילת כוסברה שנותרה וזהו ....
אני גם מכינה שיקוי כזה לדג שאני שמה במקרר ומוסיפה כל שישי לסיר , לוקחת צנצנת של דבש או משהו שמה שם רבע פפריקה מוסיפה תבלין לדג וקצת פלפל מתוק גרוס ושמן עד סוף הצנצנת, מערבבת ושמה במקרר ...
מוסיפה את זה אחרי ההוספה של הדג 4כפות בערך זה עושה צבע מהמם