*עוגת נס קפה*
עוגה מצויינת שראיתי באחת הקבוצות במקור היא עוגה בחושה הפרדתי חלבונים וחלמונים ויצאה עוגה מושלמת רכה וגבוהה
5 ביצים
2.5 כוסות קמח
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סירופ מייפל
כפית נס קפה
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
*למעלה*
רבע כוס סוכר חום
רבע כוס שוקולד צ׳יפס
*לזיגוג*
100 גרם אבקת סוכר
שתי כפות שמן
קצת פחות מרבע כוס מים רותחים
כפית נס קפה
*אופן ההכנה*
להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים
להוסיף לחלמונים לפי הסדר:
א.אפיה
ס. וניל
שמן
1/2 סוכר - ה- 1/2 השני בחלבונים
סירופ מייפל
נס קפה
מיץ תפוזים
קמח
לערבב היטב
להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצב יציב
לקפל פנימה לתוך הבלילה
לאפות בחום בינוני
אחרי רבע שעה לפזר למעלה רבע כוס סוכר חום עם רבע כוס שוקולד צ׳יפס.
להמשיך באפיה עוד כ- 30 דקות.
*לזיגוג*
לערבב
100 גרם אבקת סוכר
עם שתי כפות שמן
2-3 כפות מים רותחים
1 כפית נס קפה
לשפוך על העוגה כשהיא קרה.
בתאבון נועם זיגדון 💞