הנקה היי בנות מישהי יודעת כמה זמן אפשר לשמור חלב אם מרגע השאיבה? והאם ניתן להקפיא?
הריון ולידההריון ולידה
💬4 תגובות

תגובות (4)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביולי 2018 בשעה 05:41
חלב מקורר עדיף על חלב שהוקפא והופשר, כי הוא מכיל יותר חומרים ביולוגיים הנהרסים בתהליך ההקפאה. 4. לכן, אם מתכננות להשתמש בחלב השאוב בתוך 5-3 ימים, עדיף שלא להקפיא אותו, אלא לאחסן אותו במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס או פחות. חשוב לא.חסן את החלב השאוב בחלק האחורי של המקרר (ולא בדלת למשל). 5. אם שואבות כמה מנות קטנות בנפרד ורוצים לאחד אותן למנה אחת - חשוב להביא את כולן לטמפרטורה אחידה במקרר, ורק אז לאחד אותן למנה אחת מוקפאת. 6. מומלץ להקפיא את החלב במנות קטנות (לפי מנה לארוחה) ולציין את תאריך השאיבה על האריזה. 7. נפח החלב גדל בתהליך ההקפאה, ולכן מומלץ שלא למלא את כלי האחסון בחלב עד סופו. חשוב לסגור היטב את הכלי. 8. חשוב לסמן על כלי האחסון את תאריך השאיבה ולהשתמש על־פי הסדר - קודם כל בחלב ה"ישן" יותר. רישום התאריך יאפשר גם מעקב לגבי פרק הזמן שבו החלב מותר לשימוש.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביולי 2018 בשעה 05:49
ולגבי חימום החלב איך ניתן לחמם?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביולי 2018 בשעה 06:00
הפשרה וחימום חלב ​חלב אם שאוב, שהיה במקרר, יש לחמם לטמפרטורת החדר בתוך כלי עם מים חמים. חלב אם קפוא אפשר להוציא שעה לפני השימוש ולחמם בכלי עם מים חמים, או להפשירו בטמפרטורת החדר. אפשר להוציא את החלב מהמקפיא למקרר ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מרגע ההוצאה למקרר.  אפשר להשתמש בשאריות חלב שהופשרו בתוך 4 שעות מרגע ההפשרה. לאחר מכן יש להשליכן. אין לחמם את חלב האם במים רותחים או במיקרוגל. לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף למעלה לכן יש לערבב בעדינות חלב אם שהופשר ולבדוק את הטמפרטורה שלו לפני האכלה. חלב מקורר מכיל יותר גורמים אנטי-דלקתיים מחלב מוקפא. על כן, יש להשתמש קודם בחלב המקורר ולאחר מכן במוקפא.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביולי 2018 בשעה 06:01
שיהיה לך תטבלה גם למקרה .

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך