קישוא גזר דלעת חתיכות גדולות
סלרי פטרוזיליה שמיר אפשר גם
תבשלי
את העוף תבשלי בנפרד חצי או רבע בישול ואז תוסיפי בלי המים שלו כי לפעמים יוצא הרבה לכלוך מהעוף
ויאללה בלאגן
משתמשת פורטי31 בדצמבר 2024 בשעה 12:26
מלח פלפל ואם אין הרבה טעם מהירקות אז קצת א.מרק...
אם את שמה גם שורש סלרי או פטרוזיליה אמור להיות טעם מהירקות לבד
משתמשת פורטי31 בדצמבר 2024 בשעה 12:28
החוכמה במרק עוף היא לתת למים לקבל את כל הטעם הטעים, ולכן צריך הרבה עוף.
אני אוהבת לשים כמה חתיכות של עוף וגרונות הודו.
מרתיחה במים מהברז, עד שיוצא מלא קצף. שופכת את המים, מנקה היטב את העוף ומחזירה לסיר נקי, שוב פעם עם מים מהברז (עוזר ממש למים לצאת יותר טעימים).
מוסיפה בצל חתוך, גזר, מקלות סלרי, עלי כרוב חתוכים, אם יש לי-שורש פטרוזליה או שורש סלרי.
מבשלת שעה, מוסיפה קישואים, עלים של הסלרי ודלעת.
מבשלת עוד איזה חצי שעה ואז מוסיפה פטרוזליה/כוסברה לעוד בישול קצר של 15 דקות וכף מלח.
(אם מוסיפים גרונות אז הבישול הראשון צריך להיות שעה וחצי או שעתיים)