מישהי יכולה לחדד את העניין של ויטמין A בהריון ? אני כבר חודש זוללת כל יום מספר קלמנטינות בחיים לא רציתי ואכלתי כלכך הרבה קלמנטינות והייתי בטוחה שבגלל שזה פרי אז כל המרבה הרי זה משובח. ואז אני מגלה שיש בזה הרבה ויטמין A ותוהה אם זה בריא בהריון לאכול בכמות רבה ?
הריון ולידההריון ולידה
💬5 תגובות

תגובות (5)

User Avatar
משתמשת פורטי28 בנובמבר 2024 בשעה 23:18
אני זללתי כל ההריון כל מיני פירות,התחלתי מאפרסקים המשכתי לתפוחים מתפוחים עברתי לתפוזים למשך איזה שלושה חודשים שכל כמה ימים הייתי קונה שקית שלמה של תפוזים ואוכלת 99% מהם לבד,במקרה הטוב הבן זוג היה מקבל 2 תפוזים מתוך שקית שלמה,ואחכ עברתי לבננות.בואי נגיד ככה,לא היה חסר דברים שטחנתי בכמויות,והכל בסדר,לא קרה שום דבר,זה פירות זה בריא זה טוב,אומנם הרבה סוכר גם כן אבל זה עדיין עדיף משוקולדים
User Avatar
משתמשת פורטי29 בנובמבר 2024 בשעה 01:19
בקלמנטינה אין שום ויטמין A, יש בטא קרוטן (בכמות נמוכה משל גזר וירקות כתומים אחרים) בטא קרוטן יכול להפוך בגוף לויטמין A ע"י שפעול בכבד בהתאם לצורך ולהשאר גם כנוגד חמצון בפני עצמו. ויטמין A כמו שהוא מופיע רק במזונות מין החי, כמו בכבד, חמאה וכו' (הוא מסיס בשמן) ואין שום מניעה לאכול אותם בכמות סבירה. הבעיה עם ויטמין A בהריון זה כשהוא מגיע בתוסף בדרך כלל. תזונה רגילה ממש לא בעייתית במובן הזה ובטח שלא קלמנטינה..

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות