אני פשוט בודקת בגוגל .
בגדול אני יודעת שדגים נאים ובשר חי אסור .
גבינות במים וזיתים במים גם פחות מומלץ מחשש לחיידקים
קפאין מומלץ להוריד בכמות .
משתמשת פורטי15 באוקטובר 2024 בשעה 07:19
גם נענע עדיף שלא
משתמשת פורטי30 באוקטובר 2024 בשעה 01:50
מזון וחומרים שיש להזהר בהיריון
תבלינים ועשבי תיבול:
• מרווה: עלולה לגרום להתכווצויות ברחם.
• שום (בכמות גדולה): עלול להשפיע על לחץ הדם ועל קרישת דם.
• נענע: עלולה לגרום להתכווצויות ברחם אם נצרכת בכמות גדולה.
• שומר: עלול לגרום להתכווצויות ברחם.
• פטרוזיליה (בכמויות גדולות): עלולה לגרום להתכווצויות.
• כורכום (במינונים גבוהים): עלול לגרום להתכווצויות ברחם.
• קינמון (במינון גבוה): עלול לגרום להתכווצויות ברחם.
• זעפרן: במינונים גבוהים עלול להוות סיכון לעובר.
• כמון (בכמויות גדולות): עלול לגרום לכאבי בטן והתכווצויות.
בשרים ודגים:
• בשר נא או לא מבושל היטב: סכנה לזיהום בטפילים כמו טוקסופלזמה.
• דגים עם רמות גבוהות של כספית: כגון טונה, כריש, מקרל, דג חרב.
• סושי ודגים נאים: יש להימנע מדגים נאים מחשש לזיהום בטפילים.
• פסטרמה ונקניקים (אם לא חוממו היטב): סכנה לזיהום בליסטריה.
• פירות ים נאים: כמו שרימפס, צדפות, סיכון לזיהומים.
• כבד: עשיר בוויטמין A בכמות גבוהה, מה שעלול להזיק לעובר. עדיף להימנע מצריכתו בהיריון.
• חלקי פנים אחרים (כמו כליות, מוח): יש לצרוך במתינות בשל חשש לרמות גבוהות של חומרים רעילים כמו רעלנים או ויטמינים במינון גבוה (כמו ויטמין A).
מוצרי חלב:
• מוצרי חלב לא מפוסטרים: גבינות כמו ברי, קממבר, רוקפור, בושה עלולים להכיל ליסטריה.
• חלב נא: עשוי להכיל חיידקים ומזהמים מסוכנים.
• גבינות רכות עם עובש (כמו ברי, קממבר, ובושה): גם אם מפוסטרות, יש לצרוך רק לאחר בישול. כשהן רכות ולא מבושלות, יש סיכון להתפתחות חיידקים.
• בוראטה: בטוחה אם עשויה מחלב מפוסטר בלבד.
• גבינות קשות (כמו פרמזן, צ’דר): נחשבות בטוחות לאכילה גם אם אינן מפוסטרות בגלל רמת הלחות הנמוכה שמונעת התפתחות חיידקים.
• גבינות כחולות: כמו רוקפור או גבינות כחולות עם עובש אחר – יש להימנע אלא אם הן מבושלות היטב.
ירקות ופירות:
• ירקות ופירות לא שטופים היטב: סכנה לטפילים כמו טוקסופלזמה וחיידקים כמו סלמונלה.
• נבטים חיים: כולל אלפא-אלפא, נבטוטים, נבטים כמו עדשים, שעועית, ונבטים נוספים – עלולים להכיל חיידקים מסוכנים כמו סלמונלה ואי-קולי. מומלץ להימנע מצריכתם כשהם טריים ולא מבושלים.
• פטריות טריות: בטוחות לצריכה אם נשטפות ומבושלות היטב. יש להימנע מפטריות פרא או לא ידועות.
• ירקות ופירות שחתכו מחוץ לבית: סכנה לזיהומים, עדיף לחתוך בבית לאחר שטיפה.
• סלטים מוכנים: כמו חומוס או טחינה שנקנו בחוץ, עלולים להכיל חיידקים.
ביצים:
• ביצים לא מבושלות או חצי-מבושלות: כמו ביצת עין שלא בושלה היטב או מאכלים על בסיס ביצים חיות (מוס, מיונז ביתי) – סכנה לסלמונלה.
משקאות:
• אלכוהול: מסוכן להתפתחות העובר, עלול לגרום לתסמונת אלכוהול עוברית (FAS).
• קפאין: יש להגביל את הצריכה (עד 200 מ”ג ליום, כ-2 כוסות קפה). צריכה מוגזמת עלולה להוביל להפלה.
• מיצים לא מפוסטרים: עלולים להכיל חיידקים מזיקים.
תרופות ותוספי תזונה וחומרים נוספים
• אספירין ומוצרים דומים: יש להימנע אלא אם כן הרופא ממליץ.
• ויטמינים במינון גבוה (כמו ויטמין A): מינון מוגזם עלול להזיק להתפתחות העובר.
• תוספי צמחי מרפא: כמו ג’ינסנג, אלוורה וסרפד – עשויים להיות מסוכנים בהיריון.
• חשיפה לחומרים כימיים רעילים: כמו חומרי ניקוי חזקים, צבעים, וממסים מסוכנים.
מוצרים נוספים:
• מוצרי סויה (בכמויות גדולות): סויה מכילה פיטואסטרוגנים, וכמות גדולה עשויה להשפיע על ההורמונים בגוף. מומלץ לצרוך במתינות.