היי אהובות, היריון ראשון וקצת לא ברור לי מה אסור לאכול.. למשל ממש בא לי נקניקיות אבל הבנתי שזה בעייתי ובאינטרנט ממש מסבכים את זה ואני רוצה תשובה חד משמעית מותר או לא😅 תכתבו דברים שאתן יודעות שאסור פליז❤️❤️
אוכלאוכל
💬9 תגובות

תגובות (9)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 ביולי 2024 בשעה 23:27
נקניקיות (פסטרמות) גבינה שמושרת במים ביצים חיות נענע(גורם להתכווצויות) קינמון גם גורם… סושי בשר נע דגים נעים קפאין בכמות יותר משתי כוסות ביום ניסיתי🫣
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 ביולי 2024 בשעה 23:29
בולגרית
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 ביולי 2024 בשעה 23:30
דגים מעושנים שלא עברו תהליך בישול בזמן הכנתם: לקס, סלמון מעושן, הרינג, לקרדה, סביצ'ה. ממרחי דגים בשמנת או במיונז, כמו איקרה למשל. מאכלי בשר ודגים נאים, כמו סושי עם דג, קרפצ'יו ופירות ים. פטה כבד. נקניקים ובשרים מצוננים, כמו פסטרמה. אפשר לאכול אותם לאחר בישול. ביצים לא מבושלות, גם ברטבים, ממרחים, קרמים וקינוחים (איולי, מיונז ביתי, הולנדייז), גלידות תוצרת בית, טירמיסו וקציפות מחלבון ביצה, כמו בפאי לימון. אפשר לצרוך רטבים מפוסטרים כמו מיונז מפוסטר או גלידות קנויות מחלב מפוסטר. ביצים מבושלות חלקית, כמו ביצת עין או ביצה רכה.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי24 ביולי 2024 בשעה 23:31
תהליך הבישול של המזון חשוב, הוא משמיד חיידקים וטפילים והופך את המזון לבטוח למאכל עבורך, בזמן ההריון. אכילה של בשר מבושל חלקית או לא מבושל בכלל, חושף אותך ואת העובר למחלות זיהומיות, ביניהן: ליסטריה: חיידק הנמצא במזונות מסוימים ויכול לגרום למחלה המסוכנת "ליסטריוזיס". הזיהום עלול להוביל להפלה, ללידה מוקדמת ואפילו לעובר מת. טוקסופלסמה: טפיל שעלול להופיע בעקבות אכילת בשר שלא בושל מספיק או מחשיפה להפרשות חתולים (יכול להיגרם מאכילת פירות וירקות לא שטופים או שבאו במגע עם הפרשות חתולים). הידבקות בטפיל בזמן ההריון עלולה להוביל לחירשות, לפיגור או לעיוורון אצל העובר. סלמונלה: חיידק הסלמונלה עלול לגרום לבחילות, הקאות, כאבי בטן, שלשולים, חום וכאבי ראש. במקרים נדירים, סלמונלה עלולה להוביל להפלה. מאכלים שמומלץ להימנע מהם בתקופת ההריון: דגים מעושנים שלא עברו תהליך בישול בזמן הכנתם: לקס, סלמון מעושן, הרינג, לקרדה, סביצ'ה. ממרחי דגים בשמנת או במיונז, כמו איקרה למשל. מאכלי בשר ודגים נאים, כמו סושי עם דג, קרפצ'יו ופירות ים. פטה כבד. נקניקים ובשרים מצוננים, כמו פסטרמה. אפשר לאכול אותם לאחר בישול. ביצים לא מבושלות, גם ברטבים, ממרחים, קרמים וקינוחים (איולי, מיונז ביתי, הולנדייז), גלידות תוצרת בית, טירמיסו וקציפות מחלבון ביצה, כמו בפאי לימון. אפשר לצרוך רטבים מפוסטרים כמו מיונז מפוסטר או גלידות קנויות מחלב מפוסטר. ביצים מבושלות חלקית, כמו ביצת עין או ביצה רכה. חשוב שתדעי מומלץ להימנע גם מאכילת סושי צמחוני במסעדה, כי החיידקים עלולים לעבור גם דרך הציוד המשמש להכנת סושי. כשאוכלים בשרים "על האש" יש לוודא שהסטייקים, הנקניקיות ומוצרי הבשר הטחון, עברו צלייה מלאה ולא באו במגע עם בשר נא, לאחר צלייתם. מוצרי חלב לא מפוסטרים או ממקור לא ידוע מומלץ לצרוך רק מוצרי חלב מחלב מפוסטר, וממקורות בעלי רישיון יצרן בתוקף. מומלץ להימנע מגבינות בשלות "גבינות עובש" כמו ברי, קממבר, גורגונזולה ורוקפור. מומלץ להימנע גם מגבינות במים, כמו פטה, צפתית ובולגרית. ההשריה במים עלולה להכיל חיידקים. אפשר לצרוך לאחר בישול יסודי, כמו בפשטידה למשל. מומלץ להימנע מאכילת גלידות רכות כמו "גלידה אמריקאית".

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך