היי
הבת שלי בת 4 חודשים
רציתי לדעת מה אני יכולה להביא לה לטעום? גרבר, פירות, ירקות???
תודה לעונות
מדברים על הכל
💬4 תגובות
תגובות (4)
משתמשת פורטי23 ביולי 2024 בשעה 09:39
אתמול בטיפת חלב אמרו לי שמתחילים טעימות מגיל חצי שנה
אבל בארבעה חודשים אפשר להתחיל לטעום רק בתנאי שזה לא מחליף ארוחות
האחות המליצה לי על מלון קר בתוך המוצץ עם החורים
משתמשת פורטי23 ביולי 2024 בשעה 09:48
מה ממליצות לטחון בגיל 4 חודשים והאם אפשרי בנינג׳ה?
משתמשת פורטי23 ביולי 2024 בשעה 10:10
תתחילי עם קישוא , תפוח אדמה , ברוקולי , כרובית , דלורית , דלעת ,גזר, בטטה , בננה תפוח וכו אני התחלתי בגיל 4 חודשים כי התינוקת שלי הראתה סימני מוכנות והכל היה בסדר ב״ה רק תוודאי לתת קצת מים אחרי האוכל שלא יהיה לה עצירות 😊
משתמשת פורטי23 ביולי 2024 בשעה 10:48
ההמלצה היא להתחיל מוצקים בגיל חצי שנה. אם התינוק מראה סימני מוכנות (החזקת ראש טובה, ישיבה יציבה, העלמות רפלקס דחיקת הלשון והתעניינות באוכל) אפשר לתת טעימות לפני, לא יותר משתי כפיות ביום סך הכל וגם אז, להגיע לכמות הזאת ממש בהדרגה.
גרבר מאוד לא מומלץ אף פעם. כל הסמוצ׳ים האלה הם מאוד בעייתיים מהרבה סיבות, העיקרית היא שזה מפוסטר, מה שאומר שהרגו את כל הויטמינים והמינרלים והדברים הטובים ונשאר רק סוכר (של הפרי/ירק).
אז אם את ממש מתעקשת להתחיל ואם כל סימני המוכנות נמצאים, את יכולה לתת קצת מהרוטב של מה שאת אוכלת, או למעוך קצת ולתת ממש טיפה על קצה הלשון, רק חשיפה לטעם. המוצצים עם החורים אני ממש לא אוהבת, הם לא מפתחים ולא מאפשרים באמת להרגיש את האוכל, עדיף טיפונת על קצה הכפית/אצבע נקיה.
שימי לב שבכל מקרה אלרגנים רק מגיל חצי שנה ולשלול אלרגיה באופן מסודר