היי בנות אני מטופלת ביוטירקס 50 עקב תת פעילות בבלוטת התריס שיצא לי 4.59 לפני הטיפול אחרי חודש של נטילת התרופה שעשיתי בדיקה היה 1.167 אחרי 3 חודשים 2.7 ואני מתכננת הריון ראשון , יש מה לדאוג? האם נקלטים שהרמה היא מעל 2.5? כי ראיתי שצריך להיות מתחת ל 2.5 כדי להיקלט אף פעם לא ניסינו להיקלט אז אני לא יודעת וגם קראתי שמעל 2.5 יש סיכוי להפלה לא עלינו פליז למי שיש תת פעילות ומטופלת באותה תרופה יש מה לדאוג??
הריון ולידההריון ולידה
💬11 תגובות

תגובות (11)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי21 ביוני 2024 בשעה 19:35
כן, עדיף להיות מתחת ל 2.5. כנראה שאת צריכה להעלות טיפה את המינון. למשל פעם בשבוע לקחת 100 מק"ג במקום 50. אבל כמובן תתייעצי עם הרופא
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי21 ביוני 2024 בשעה 20:53
נקלטתי ב4 ואז העלתי מינון בשביל להוריד ל1 בערך
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביוני 2024 בשעה 00:01
שני הריונות , נטלתי 100 מק״ג חמסה חמסה הכל תקין
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי22 ביוני 2024 בשעה 02:00
אין מה לדאוג. הכי חשוב שאת מאוזנת עכשיו, תלכי למעקב של רופא אנדוקרינולוג. שיביא לך מינון כלשהו ואחרי שבועיים-שלוש תעשי בדיקת דם תוודאי שהערך tsh יצא תקין. הרעיון - העובר נוצר ללא בלוטת תריס, בסביבות שבוע 12 הוא לוקח אותה ממך, מהאמא, לכן, לאמא צריך להיות לך קצת "עודף" כדי שיהיה מספיק גם לך לעצמך+לעובר.

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך