היי אמהות :) אני אמורה להתחיל לקטנה שלי טעימות בשבוע הבא, איך עושים את זה? ממה מתחילים? יש איזה תפריט או משהו כזה שיכול לעשות לי סדר? איך אתן מכינות את הירקות שיהיה להם רך? תודה❤️
אמהות
💬3 תגובות
תגובות (3)
משתמשת פורטי12 ביוני 2024 בשעה 14:26
שולחת לך הודעה מפורטת שכתבתי לחברות:
תפוח אדמה
קישוא
דלעת
גזר
בטטה
תפוח
בננה
אבוקדו
אגס
מלפפון
לא זוכרת על פירות הדר, זוכרת משהו על 9 חודשים פלוס צריכה לבדוק את זה
ואז שלילת אלרגנים (עשיתי את זה רק ב9 חודשים)
ביצה
חלב
בוטנים (או בבמבה או בחמאת בוטנים)
קמח - נגיד בפנקייק או במאפה כמו פשטידה
טחינה
שקדים - יש ממרח עד היום לא זוכרת אם נתתי אותו
יש ממרח שהוא כל האגוזים למינהם הבנתי שאפשא לבדוק איתו אבל לדעתי מיותר ואפשר לשלב באוכל פשוט..
לא זוכרת עוד אבל זה בערך.
אני נתתי פשוט כל דבר חדש למשך שלושה ימים ואז עברתי לדבר הבא ככה וידאתי שאין אלרגיות ורגישויות.
אני העדפתי לתת כל דבר בנפרד נגיד תפוח אדמה בנפרד וקישוא בנפרד.
אפשר גם לשלב נגיד שלושה ימים רק תפוא ואז 3 ימים מעורבב תפוא וקישוא.
דעתי האישית זה שכדאי ללמד את הטעם של כל דבר בנפרד, היום גם ממליצים בטיפת חלב לתבל קצת. לדעתי כדאי לתת את הטעם הטבעי כדי שיכירו ולא ישר לדחוף תבלינים..
זה שהם מוציאים מהפה לווא דווקא אומר שלא טעים זה התגובה הראשונית שלהם לפעמים זה גם אומר שהם עדיין לא מוכנים לאוכל אבל אין קשר לטעים או לא שתדעו .. שכל אחת תעשה מה שהיא חושבת רק הכיייי חשוב לזכור שטעימית זה אפילו לא כפית זה רק לטעום בקטנה את הדבר כדי לבדוק שלא אלרגים ולחשוף לאט לאט לאוכל. מים נותנים ביחד עם הטעימות ממש קצת אפשר בבקבוק אפשר בכפית.
עד גיל חצי שנה למי שמתחילה לפני צריך להרתיח לפני אחרי גיל חצי שנה לא צריך ואפשר להביא מים מהתמי 4 נגיד (לפי משרד הבריאות)
עדיף להתחיל קודם מהירקות הפחות מתוקים ולא מפרות כדי שלא יתרגלו לטעם המתוק
ולגבי הבישול אני אהבתי לבשל במים רותחים עד שרך ולמעוך בנינגה של השייקים או במוט בלנדר.
אוסיף רק ש - לגבי הפירות הדר לא בדקתי עדיין 😅