רוצה להכין לתינוקת בת חצי שנה דייסת שיבולת שועל דקה על בסיס מים עם סילאן מותר??
ואשמח להבין מה עושים אחרי מה.
מרתיחים מים ורק אז שמים את השיבולת שועל והסילאן?
התפתחות התינוק
💬4 תגובות
תגובות (4)
משתמשת פורטי29 בדצמבר 2023 בשעה 12:26
חוץ מחלב ניגר ודבש מותר הכל.
אפשר לבשל עד שזה רך, ואפשר להכין כמו קפה: לשים כף או שתיים, לשפוך מים מהקומקום כמה שאת אוהבת, ככל ששמים יותר זה יותר דליל. יותר קל להאכיל שזה יותר סמיך.
מחכים שיצטנן, ממתיקים
משתמשת פורטי29 בדצמבר 2023 בשעה 12:55
הייתי משתמשת אולי בחלב צמחי בחצי מכמות הנוזל או הכל כי תאכלס המנה לא גדולה, שיבולת שועל או שקדים (ללא סוכר). בכל מקרה קודם מחממים את הנוזל, לא על חום גבוה מידי, אני לא מחכה לרתיחה שלא ישרף וגם חשוב לערבב תוך כדי ואז להוסיף שיבולת שועל. שימי לב שהיא מתנפחת ומסמיכה אז שימי קצת ואם מרגיש לך דליל אז תוסיפי, שזה רותח אני מכבה ומערבבת עוד קצת ואז אפשר לשים את הסילאן. בכל מקרה הכי חשוב לערבב ולהשגיח שלא ישרף
משתמשת פורטי29 בדצמבר 2023 בשעה 15:05
בטח!
אני לא שמה ממתיק, זה סתם מיותר.
מבשלת קוואקר דק עם מים, תפוח מגורד, חמאת שקדים/בוטנים (אחרי שלילת אלרגיה), קינמון וטיפה מלח. בגילאים הצעירים מבשלת הרבה זמן עד שיוצא די סמיך, שיוכלו לאכול לבד בידיים. כשגדלים מכינה קצת יותר דליל שילמדו לאכול עם כפית או ממש דליל ושמה בשקית סמוצ'י רב פעמית.
יוצא ממש ממש טעים!