למניקות שביננו: אחסון החלב השאוב  יש לדאוג לכלי אחסון מבעוד מועד. כלי אחסון מומלצים לחלב אם שאוב: כלי זכוכית כלים מפלסטיק קשיח שקיות פלסטיק ייעודיות לאחסון חלב אם שמירת החלב השאוב ניתן לשמור חלב אם שאוב בטמפרטורת החדר כאשר טמפרטורות החדר היא בין 19 ל-22 מעלות צלזיוס – עד שש שעות כאשר בטמפרטורת החדר היא בין 22 ל-25 מעלות צלזיוס – עד ארבע שעות ניתן לשמור חלב אם שאוב בקירור במקרר חלב טרי - עד שמונה ימים חלב שהוקפא והופשר – עד 24 שעות ניתן לשמור חלב אם שאוב בהקפאה במקפיא הנמצא בתוך מקרר (טמפרטורות  משתנות בשל פתיחה חוזרת של דלת המקרר) – עד שבועיים במקפיא בעל דלת נפרדת מהמקרר (טמפרטורות משתנות בשל פתיחה חוזרת של דלת המקפיא) - שלושה עד ארבעה חודשים במקפיא בעל הקפאה עמוקה (מינוס 18 מעלות צלזיוס) -  ששה חודשים ויותר שימוש בחלב השאוב לפני השימוש בחלב השאוב, יש לרחוץ ידיים. חלב אם שהיה במקרר, יש לחמם לטמפרטורת החדר בתוך כלי עם מים חמים. חלב אם שהיה במקפיא ניתן להוציא מהמקפיא כשעה לפני השימוש, ויש לחמם לטמפרטורת החדר בכלי עם מים חמים (לא רותחים), או להפשירו לטמפרטורת החדר. ניתן להעביר את החלב הקפוא מהמקפיא למקרר ולהשתמש בו תוך 24 שעות.  אין לחמם חלב אם שאוב במים רותחים או במיקרוגל. לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף, לכן יש לערבב בעדינות חלב שהופשר. אין להשתמש בשאריות חלב אם שאוב שנשארו בכלי שממנו התינוק אכל, ויש להשליכן. לכן, על מנת למנוע בזבוז חלב, כדאי למלא את הכלי בכמות קטנה ממה שהתינוק אוכל בדרך כלל, ולהוסיף לפי הצורך
הריון ולידההריון ולידה
💬0 תגובות👍5 לייקים

תגובות (0)

אין תגובות עדיין

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך