כמה קשה להיות אמא בתוך הקושי הזה, כמה קשה לחבק ולאהוב כשאת מרגישה כמשהו כבוי. כמה קשה לחייך ולהצחיק כשאת עצובה, לקלח, להאכיל, ללמד ולנשק, להסתכל על החיוך ולדעת שהמציאות כזו קשה. ולהיות מחויבת לעשות הכל, להגן, לשמור, וללכת באש ובמים. וכמה הם נותנים סיבה לקום ולהאמין, שיכול לקנן אושר בתוך העלטה. תודה ילד שלי עלייך, אני תמיד אהיה פה בשבילך. ה' שמור על החיילים שלנו, יום עצוב מאוד למדינת ישראל. כוחנו הוא באחדותינו - אם לא הפוליטיקאים, אז אנחנו. אנחנו האימהות צריכות לעמוד אחת לצד השנייה בשביל הילדים שלנו.
אמהותאמהות
💬2 תגובות👍11 לייקים

תגובות (2)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי7 באוקטובר 2023 בשעה 16:35
ממש קשה! היינו אצל חמותי עם בעלי הילדים ואחים שלו והילדים שלהם. הילדים קטנים ואפילו חיכו לאזעקות כי לא מבינים מה זה... מבחינתם זה אטרקציה. ועשינו להם חגיגה בבית ושידרנו עסקים כרגיל אבל כל פעם במרפסת דיברנו בינינו ואחת הגיסות בכתה בחדר וגיסי גוייס לצו 8 וכולנו עם כאבי בטן ובחילות מהלחץ והבטן מתהפכת וחרא גדול.... מקווה שהילדים לא הרגישו כלום. רק להיות מאוחדים - זה הכוח. מה שאיפשר את המצב הזה זה בדיוק החוסר אחדות שהיה בינינו ועדיין ישנו זה מה שאיפשר את המצב הזה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי7 באוקטובר 2023 בשעה 19:22
*אמא, אבא, מה שוב אזעקות?* הקולות בטלוויזיה רציניים ורמים, ונשמעות מילים כמו 'אזעקות', 'טילים', 'טרור'.הילדים שומעים אותן ואולי חלקם נבהלים: *"מה, שוב אזעקה?"*, הם שואלים. כך נסביר: ראשית, חשוב שתדברו עם הילדים בגובה העיניים, תאפשרו להם לשאול שאלות ותנו להם לבטא את עצמם גם באופן רגשי. אל תשאירו זאת למסכי הטלוויזיה, ואל תחשבו שאין צורך בהסבר כי הם כבר מבינים מה נאמר. יש מי שיחשוב ששיחה כזאת רק תבהיל, אבל זה לא נכון. אם הילדים קולטים מידע מסביבם ומסוגלים להבין אותו, שיחה שנעשית באופן נכון תוריד את רמת החרדה שלהם. *הנה כמה כללים מעשיים לשיחה:* 1. אל תשתמשו במילים גבוהות כדי להסביר לילדים הצעירים את המצב. ילדים צעירים לא יודעים מה זה 'מאבק', 'מערכה' או 'מבצע'. אם תדברו במושגים שלהם, תפחת החרדה. כשהם שואלים למה זה קורה, אפשר לומר שיש לנו ריב עם השכנים שלנו על האדמה של ישראל, ריב שנמשיך הרבה שנים ולפעמים מגיע למצב של ניסיון לפגוע. 2. ייתכן שיהיו אזעקות - כדאי להסביר שהאזעקה נשמעת חזק ומפחידה כי *היא שומרת עלינו*, ובזכותה אנו יודעים שצריך לעזוב הכל ולהיכנס למרחב המוגן. 3. אנו יודעים כיצד עלינו לפעול כשיש אזעקה - *ניכנס מיד למרחב המוגן שלנו*. חשוב מאד לבדוק מראש כמה זמן התרעה יש באזור שלנו, ואפשר לעשות זאת בעזרת הילדים. 4. מומלץ מאד לעשות *תרגול כניסה למרחב המוגן* ולראות שאין שום דבר שעלול להפריע בדרך ושמספיקים להגיע אליו בזמן. 5. *תנו לילדים תפקידים* מכיוון שזה מגביר את תחושת השליטה שלהם. למשל, ניתן להטיל עליהם להכין משחקים למרחב המוגן. בזמן האזעקה - להכניס את בעלי החיים, להתקשר לסבא וסבתא לעדכן מה מצבכם ועוד. 6. שימו לב *למידע אליו נחשפים הילדים בזמן האירועים*. מסתובבות ברשת הרבה שמועות ולעתים גם תמונות לא ראויות. הסבירו להם שאין צורך שיעקבו אחר החדשות, אלא שאתם תעדכנו אותם בעת הצורך. באותה הזדמנות כבו את הטלוויזיה במרכז הבית ונסו לנהל שגרה ככל הניתן. 7. שימו לב שהתנהגויות כמו חרדות, פחדים, צורך להיצמד להורים או *רגרסיה בהתנהגות*, הן דבר נורמלי באירועים כאלה. בימים לא פשוטים כדאי להעניק לילדים את כל הביטחון הנדרש ולא חייבים להקפיד איתם על כל הכללים והחוקים. 8. במקרה של *תגובות חריגות וקיצוניות*, כמו חשש לצאת מהחדר, מומלץ להיוועץ עם אנשי טיפול. ניתן לעשות זאת גם דרך מוקדי התמיכה הטלפוניים הרשותיים. 9. זכרו שהפעולות שתקיימו בתא המשפחתי שלכם יתנו לכם המון כוח ועוצמה כמשפחה. אפשרו לילדים גם לשאול ולבטא עצמם רגשית. אל תבטלו רגשות לא נעימים כמו פחד או כעס על המצב ונסו להכיל אותם. בנוסף, הזכירו לעצמכם ולילדכם כל מה שנותן כוח: יש לנו צבא חזק, מיגון ששומר עלינו וניסיון קודם, וכפי שעברנו ארועים קודמים - נעבור גם את זה. 10. *הורים יקרים*, זכרו גם את עצמכם בתוך האירוע הזה. התפקיד ההורי נותן כוח והתגייסות למשימה אבל ייתכן שגם אתם תצטרכו אוורור רגשי. מצאו הדרך לפרוק, לשתף ולדבר את אשר על לבכם. *כתבה: סא"ל במיל' טלי ורסנו אייסמן מסבירת פיקוד העורף*

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

היי לכולן אשמח לשתף , זה הולך להיות ארוך אז תודה למי שתקרא הכל🙏🏻 שמי א,אני בחודש השישי להריון, הריון ראשון ולא מתוכנן- הריון שרציתי להפיל כי אני מאובחנת עם בעיות נפשיות. וגם כי הזמן לא מתאים. התחתנתי בגלל ההריון הזה ומאז החיים שלי פשוט אפורים - אין לי רגע אחד של שמחה. בעקבות הבעיה שלי שמו אותי לשמירה מהחודש הראשון להריון ואני בעצם בבית כבר 6 חודשים בזמן שבעלי עובד. מאז שנכנסתי להריון הכל חרא. בעלי מתייחס אליי חרא. אמא שלו משתלטת לנו על החיים. והמשפחה שלי מעדיפה להעלים עין ובעצם נוצר מצב שאני לבד והמצב הנפשי שלי מדרדר. בעלי יורד עליי שאני לא עושה כלום כל היום ואסור לי להתלונן שקשה לי (פיזית או נפשית) שאני לא מכינה אוכל טעים לטענתו (לא כמו אמא שלו) שאני לא עושה דברים מהר מספיק(כמו לנקות את הכלים או אפילו קניות בסופר) רק יורד עליי ומעליב אותי , זה לא היה ככה לפני ההריון - הוא רצה שאני אשאיר את ההריון הזה ואפילו התחנן למרות שהסברתי לו על הסיכונים שלי והוא אמר שהוא יתמוך בי לא משנה מה. מצחיק כי כל פעם כשאני צריכה אותו הוא צוחק עליי כל פעם כשאני אןמרת לו שההריון הזה קשה לי וקשה לי להתכופף ועוד דברים הוא אומר לי ״לכן הנשים יש תירוץ להכל אה?״ ״אתן עצלניות בטבע״ ״אז במה את שימושית?״ כל פעם כשאני משתפת אותו במשהו אישי/כואב/ וכו ״מה את עושה בחיים שלך שכבר קשה לך?״ כל פעם כשאני משתפת אותו שאמא שלו מגזימה ונכנסת לי לרחם בלי סוף ומשתלטת לי על הדברים של העובר ״נו אז מה היא מתרגשת״. הוא צועק עליי לפעמים הוא לא עוזר לי בבית כשאני מבקשת ממנו כי כבר קשה לי להתכופף ואני סובלת מדימומים. אחרי הבדיקת מי שפיר שלי הייתי אמורה לנוח - אבל בעצם לא היה לי רגע אחד לעצמי כי בעלי דרש דרש שאכין אוכל דרש שאעשה דברים וכשהסברתי לו שאני חייבת לנוח ״כןכןכן שמענו עלייך את סתם עצלנית״. וככה בעצם יצא שגם אחרי המי שפיר שלי סבלתי, סבלתי מכאבים שלמזלי לא קרה כלום. אף פעם אבל אף פעם לא הוא יהיה בצד שלי לא יגן עליי ויגרום לי להרגיש שיש לי מישהו לדבר איתו. כל פעם כשאני בוכה בעלי מתעצבן מזה וקורא לי בכיינית. כל פעם כשהייתי חולה הוא לא היה שם עליי בכלל והיה מתעצבן כשאני נחה במקום להכין לו אוכל אחרי העבודה ולנקות את הבית, כשהוא חולה אני עושה הכל כדי שירגיש טוב,אני מוכנה לסבול בשביל הבן אדם הזה כי האהבה שלו חשובה לי אבל..אין לי גם ככה לאן ללכת. כל פעם כשאני הולכת לטיפול זה תמיד נגמר ב״תנסי להבין אותו לא קל לו״ אבל מה איתי? מה עם מה עובר עליי? אני משלמת לכם כסף בשביל שתגידו לי שאני צריכה להבין אותו? ומה עם זה שהמצב הנפשי שלי החמיר כבר חצי שנה?. אני מפחדת להגיע למצב של מחשבות לא טובות ועוד כמה דברים רק כי אין לי תמיכה לא מבעלי ולא מהמשפחה שלי ולא מהחברות שלי (כי אני הראשונה שנכנסה להריון) אני מתחילה לאט לאט לראות את העולם בשחור ואין לי אפילו קצה אור איפשהו. נמאס לי לבכות ונמאס לי לקום בבוקר תמיד אני חושבת מה אני לא עושה נכון? איפה נכשלתי? איפה אני טועה כל פעם שפשוט אומרים לי שאני לא טובה מספיק? למה המשפחה שלי מעדיפה שאני אהיה בשקט ואסבול במקום לתת לי חיבוק ואוזן קשבת למה נמאס לכולם לשמוע אותי בוכה? למה בעלי טוען שהוא אוהב אותי אבל מתייחס אליי ככה? אולי ההריון הזה היה טעות אחת ענקית? זה לא הביא לי שום דבר טוב בחיים האלה. אני כבר חצי שנה בסטרס מתמשך. תודה שקראתן. ואם יש לכם המלצה לפסיכיאטר/ית טוב בדרום/מרכז אשמח לשמוע.
זוגיותזוגיות
💬24 תגובות❤️5 אהבה👍1 לייקים