היי, האם מותר לאכול פרמזן שלא עבר פיסטור בפיצה? האם מותר לאכול גבינות אחרות שלא עברו פיסטור בפסטה או בפיצה?
הריון ולידה
💬6 תגובות
תגובות (6)
משתמשת פורטי18 בספטמבר 2023 בשעה 21:52
ברגע שזה מבושל יחד עם הפיצה זה עבר פיסטור בחום של התנור
כנל לגבי הפסטות
אם את מתכוונת לאכול מגורד מעל שזה טרי וללא חימום אז לא, אסור.
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2023 בשעה 03:45
היי, פיסטור זה תהליך שהחלב שהגבינה עשוייה ממנו עובר במפעל שבה הוא מיוצר, לא בתנור של הפיצה. כל גבינה שנמכרת בסופר אמורה להיות מפוסטרת לפי חוק, זה עניין של בריאות ושל הארכת התוקף (אז יש אינטרס כלכלי לחברה). בדרך כלל גבינות שלא עברו פסטור הן גבינות שעשוית בהכנה פרטית בבית מחלב של פרות שחלבו ברפת בצורה עצמאית (ואני גם לא בטוחה בחוקיות של זה). החלב שאת קונה בסופר נניח - תמיד מפוסטר.
אני אוכלת פרמזן גם כשהיא לא מבושלת מהסיבה הזו בדיוק.
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2023 בשעה 03:49
מתוך האתר של תנובה
"כל המוצרים שלנו מיוצרים מחלב מפוסטר.
כל החלב בישראל, בין אם משמש כחלב ובין אם משמש לייצור מוצרי חלב אחרים, חייב לעבור פסטור, על פי החוק.
הפסטור הוא שלב בתהליך הייצור ואנו לא מציינים את שלבי הייצור על האריזה".
משתמשת פורטי19 בספטמבר 2023 בשעה 04:51
למה אסור לאכול פרמזן? זה גבינה קשה לא במים
זה אותו דבר כמו גבנצ בחיים לא שמעתי שאסור לאכול גבינה קשה