חצי קילו בשר טחון
ביצה 1
בצל (לגרד לסחוט נוזלים)
פירורי לחם לפי העין אני שמה (סביב הרבע כוס לדעתי)
אם בא לך אותן עוד יותר רכות שימי בערך רבע כפית של סודה לשתייה
מערבבים הכל טוב טוב עם איזה תבלינים שאת אוהבת ונותנת
אני שמה בד״כ גם לילד מלח פלפל כמון פפריקה מתוקה ראס אל חנות לפי טעם
את כל הבלילה למקרר חצי שעה ארבעים דקות
לרוטב
מטגנת בצל מגורד עם שמן זית אחרי שטיפה נהיה שקוף מוסיפה 2 כפות של רסק עגבניות מערבבת עם השמן עד שנהיה נוזלי כזה ואדום יפה
עם זה מוסיפה את כל התבלינים כמו לבלילה חוץ ממלח ופלפל
אחרי שנראה אחיד שמה 2 פחיות של עגבניות חתוכות דק של מוטי (מספיק לשים גם 1 ואז פשוט יותר מים אני פשוט אוהבת ככה) ואז מוסיפה גם מלח ופלפל, נותנת לזה לבעבע כמה דקות טועמת רואה אם חסר משהו מתקנת. אם הטעם חמצמץ מדי יכולה להוסיף חצי כפית של סוכר חום. אחרי זה עושה קציצות מכניסה אותן לרוטב, מנערת את הסיר טוב שיסתובבו שהרוטב יגיע לכל הקציצות ואז מוסיפה מעט מים אם צריך כדי לכסות אותן
מביאה לרתיחה ואז מכסה את הסיר מורידה לאש בינונית-נמוכה כזה ומבשלת בערך עוד 40 דקות
יכולה לזרוק לתוך הבסיס הזה פלוס מינוס כל סוג ירק שהוא, קפוא/טרי, פשוט להכניס את הירק לפני הקציצות עצמן
עשיתי כבר עם אפונה, עם ברוקולי, עם חצילים, עם פטריות ותפוחי אדמה תמיד יצא מוצלח והילד שלי מת עליהם מאז שהוא קטני🙂