*פריקסה טוניסאי טעים בהבטחה*
שמים בקערה גדולה:
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
ו3 כוסות (חד''פ שתיה חמה) מים פושרים
מכסים ומניחים לתסיסהה למשך רבע שעה
מוסיפים:
1 ק''ג קמח
כף מלח
ומתחילים בלישה ידנית
מוסיפים עוד בערך כוס מים פושרים עד שהבצק מעט דביק
(לא לפחד מבצק דביק כי זה מה שנותן לו את האווריריות)
ללוש למשך 5 דק' ברצף
לכסות ולהתפיח במשך חצי שעה
להוריד נפח ולכסות שוב ולתת התפחה שניה של חצי שעה
להוריד נפח ולהכין כדורי בצק אליפסיים קטנים (אמור לצאת בערך 30 כדורים מק''ג)
לשים כל חתיכה על נייר אפייה חתוך לריבוע
(כל נייר אפייה חתכתי לריבועים)
לכסות ולתת תפיחה אחרונה של רבע שעה
בינתיים לחמם שמן עד רתיחה להוסיף גזר קטן בשביל שייספוג את השמן ככה יצאו הפריקסה ללא יותר מדי שמן
לשים חתיכת בצק יחד עם נייר האפייה, אחרי שהופכים אפשר להוציא בעדינות את הנייר
לשים לב:
כשהשמן חם מידי להוריד ללהבה נמוכה שלא ישרוף אותם מבחוץ ומבפנים יישאר בצק
לטגן מ-2 הצדדים עד הזהבה
להוציא על מגש עם נייר סופג
מילויים:
זיתים
מלפפון חמוץ
לימון כבוש
אריסה
תפוחי אדמה עם ביצים קשות
טונה
כרוב לבן בתיבול מיץ לימון
חציל מטוגן
ומה שאוהבים
הכל נכנס
בהצלחה 🫶
משתמשת פורטי21 באוגוסט 2023 בשעה 12:30
תודה רבה🙏🙏🙏
בסוף הכנתי את זה של חן במטבח יצא ממש טעים!! (אפשר להוסיף לדעתי טיפה מלח)
ולעשות כמו של *מצפה להריון* של התסיסה של השמרים הסוכר והמים💕