תגידו, לתינוק שיונק הנקה מלאה יש יותר סיכוי להיות אלרגי לחלב בעתיד?? זה נשמע לי מאודדדד מוזר אבל מישהי אמרה לי את זה אז רוצה לדעת אם יש משהו שאני אולי לא יודעת….
הריון ולידההריון ולידה
💬8 תגובות

תגובות (8)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי29 ביולי 2023 בשעה 15:34
לפי מה שאני יודעת אם היה אוכל תמל בהתחלה ואז עבר להנקה מלאה אז נוצרת הרגישות.. זה מה שהיה לי עם הילד שלי, כשנולד בקיסרי חירום קיבל תמל בבית חולים ואחכ בבית עבר לחלב אם בלבד.. בגיל חודשיים כשחזר לתמל כבר הייתה רגישות לחלב(שעברה אגב ברוך השם)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי29 ביולי 2023 בשעה 15:35
לא מחייב כמובן רק מעלה סיכון להפסיק לחשוף חמה שכבר נחשפו
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי29 ביולי 2023 בשעה 15:58
הייתה לא מזמן כתבה שאמרה את זה. היה מחקר שכביכול הוכיח את זה. אם מסתכלים לעומק המחקר היה מלא בעיות, החל מזה שהמימון שלו הגיע ממועצת החלב ועד עיוות התוצאות לצורך הפקת כתבה מעניינת יותר. בפועל לא, זה לא נכון. כמו שהבנות כתבו, חשיפה לתמל בהתחלה ואז הפסקה יכולה להעלות במעט את הסיכון לאלרגיה. אבל יש עוד המון מתערבים נוספים, למשל חשיפה מאוחרת לחלב (כמו שאמרו בעבר לא לחשוף לפני גיל 9 חודשים) גם מעלה את הסיכון לאלרגיה.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי29 ביולי 2023 בשעה 16:27
גילינו אלרגיה לחלב רק שהחלטתי להפסיק להניק את הגדול עם הקטנה שלי בבית חולים נתתי מנה אחת של מטרנה רק בשביל לשלול והמשכתי להניק

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות