ויקפידיה: חָלוּמִי (מיוונית: Χαλλούμι; בטורקית: Hellim) היא סוג של גבינה חצי קשה (כ-30% שומן) שמקורה בקפריסין. מסורתית מיוצרת מחלב צאן ואולם כיום היא מיוצרת בעיקר מחלב פרות. צבע הגבינה לבן ולמרקמה שכבות אופייניות בדומה למוצרלה. בתהליך היצור מוטבלת הגבינה במשרה של מי מלח.
משתמשת פורטי22 ביולי 2023 בשעה 15:38
גם צהובה מיוצרת במי גבינה ואחכ מוציאים את מי הגבינה, הבעיה זה לא בזמן הייצור כי אם החיידק נכנס בזמן היצור אז הוא גם בגבינה עצמה, הבעיה בגבינות שעומדות במים כמו בולגרית כי המים יכולים להוות קרקע להתרבות החיידקים