כשהכרתי את בן הזוג שלי (לפני כ 12 שנים) נחשפתי לבישולים של סבתא שלו שנולדה בעיראק, ומאז אני מכורה לבמיה שזה דבר שלא הכרתי ולא טעמתי לפני. לפעמים חשבתי להכין בעצמי אבל ממש פחדתי שלא יצא טוב ואז יירד לי מבמיה לגמרי. בשישי האחרון ישבתי עם סבתא של בן הזוג שלי והבנתי ממנה לפרטי פרטים איך מכינים את הבמיה בצורה הנכונה, לא קשה מדי ולא ג'לי מדי. והיום הכנתי לראשונה בחיי קציצות ברוטב במיה. ויצא מ ש ג ע !
אוכלאוכל
💬15 תגובות👍13 לייקים

תגובות (15)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי4 בספטמבר 2022 בשעה 16:54
אמאלה נראה ברמה אחותי תכתבי לנו צורת הכנה ומתכוןןן, בתודה עיראקית הריונית שלא יודעת איך להכין❤️
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי4 בספטמבר 2022 בשעה 16:59
וואי וואי הכל היה לפי העין ו"שימי ככה ושימי ככה, אבל אפשר גם ככה", אבל מה שעשיתי היה ככה: מדובר בבמיה קפואה. הורדתי לבמיה את שני הקצוות ממש בקטנה והרתחתי עד התרככות סיננתי ושטפתי בעדינות טיגנתי בצל עד השחמה, שמתי פפריקה פלפל שחור, טיפה בהרט, מלח וכפית סוכר. ערבבתי ואז הוספתי רסק עגבניות, את הבמיה, מים עד כמעט לכיסוי ומיץ מלימון והבאתי לרתיחה. טעמתי את הרוטב, תיקנתי טעמים והוספתי עוד קצת מים. הכנתי את הקציצות ושמתי בסיר, הוספתי מים עד לכיסוי ובישלתי כ 40 דקות סליחה שאין במתכון כמויות מדוייקות..ככה זה מתכונים מסבתות 😄 בתאבון!
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי4 בספטמבר 2022 בשעה 17:03
בדלאק☺️נראה מעולה! אל תפספסי מתכוני קובה וטבית וקיצ׳רי אין על המתכונים של הסבתות!!!
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי4 בספטמבר 2022 בשעה 17:07
אכן הגיוני שאין כמויות מדויקות🤣 גם אני מבשלת בלי כמויות לפי העין

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך