רק מעדכנת שיצא אימאללההה ואבאלללהה
העבודה היתה שווה 😌🍋
אוכל
💬6 תגובות👍7 לייקים
תגובות (6)
משתמשת פורטי24 ביוני 2022 בשעה 10:15
מדהים, מתכון 🙏🏻
משתמשת פורטי24 ביוני 2022 בשעה 10:27
וווואו
משתמשת פורטי24 ביוני 2022 בשעה 10:57
מתכון :
* לתבנית פאי 26
* כמות הבלילה של הגבינה גדולה מעט אז אפשר לשים מה שנותר בקאפ קייק ולאפות או לעשות חצי כמות.
בצק
150 גר חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
240 גר קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון
לעבד לבצק ולקרר כשעה.
לרדד, להניח בתבנית ולהקפיא חצי שעה.
לאפות ב 180 מעלות עד שמזהיב יפה.
להוציא ולצנן.
קרם לימון
לשים בסיר קטן
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות קורנפלור ולערבב היטב
לשים על הגז ולערבב כל הזמן עד שמסמיך.
לטרוף 2 חלמונים ולהוסיף לסיר בזרם דק (להכין מראש) ולהמשיך לערבב עד שהכל אחיד וסמיך.
להוריד מהאש ולהוסיף גרידת לימון מלימון אחד ו 30 גר חמאה ולערבב היטב לתערובת אחידה עד שהחמאה נמסה.
לכסות עם ניילון נצמד, כשהניילון ממש נוגע בקרם ולשים בצד.
לתערובת הגבינה
לשים במיקסר
3 ביצים
חצי כוס סוכר
סוכר וניל
לערבב היטב כמה דקות
להוסיף 500 גר גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
לערבב היטב ולשפוך על הבצק האפוי
להכניס לתנור על 160 מעלות כ 35 דקות
להוציא ולצנן.
למרוח את קרם הלימון מעל הגבינה.
להכין מרנג
2 חלבונים
חצי כוס סוכר
מניחים חלבונים על באן מרי (בקערה מעל סיר עם מים רותחים) ומערבבים עד שהתערובת חמימה ורוב הסוכר נמס. מעבירים למיקסר ומקציפים כ10 דקות
מעבירים לשקית זילוף ומקשטים.
מחזירים לתנור עד שהמרנג מקבל צבע חום יפה
לשים לב שלא ישרף.
שומרים במקרר
בתיאבון 💕