בנות ששומרות נידה שאלה לי אליכן… הפסיק דימום לאחר לידה האם אתן מתחילות בדיקת טהרה ו7 ימים נקיים והולכים למקווה או שמחכות לנידה ולבדיקת רופא ורק אז מתחילות? כי עוד לא הייתי אצל הרופאת נשים והשאלה אם מותר לי לעשות הבדיקות האלה? (עם הבד.. בפנים…)
אמהותאמהות
💬3 תגובות👍1 לייקים

תגובות (3)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי20 ביוני 2022 בשעה 12:52
תתייעצי עם רב, אבל לפי מה שהבנתי אחרי הלידה יש מלא הקלות, גם לא חייב לעשות את הבדיקה בפנים.. בלי שום קשר אסור לקיים יחסים לפני בדיקת רופא (6 שבועות אחרי הלידה)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי20 ביוני 2022 בשעה 13:47
אפשר לקבוע את הבדיקת רופא 4-6 שבועות מהלידה. אז ממליצה לך להקדים אם יש צורך. לגבי טבילה, אפשר לעשות בדיקות בעדינות, העדים נקיים. וכמו שנאמר, יש הקלות, שווה להתייעץ עם הרב שלך.. לדעתי כדאי לטבול ולא לקיים יחסים ולקבוע את התור לרופא נשים ביום שאחרי המקווה. מותר מבחינה הלכתית. (לפעמים בבדיקת רופא יש דימום והרבה יותר פשוט להקל כשאת טהורה ולא בזמן ה7 נקיים...)
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי20 ביוני 2022 בשעה 14:54
מקדימה את התןר לרןפא ולטבילה אין שןם קשר

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך