בסכרת מאכלים ללא גלוטן כמו פסטות לא טובים לסוכר? עדיף פחמימות רגילות מאשר בלי גלוטן ?
הריון ולידה
💬4 תגובות
תגובות (4)
משתמשת פורטי2 במאי 2022 בשעה 05:05
אין לי מידע רפואי בנושא, אבל אני לא אוכלת גלוטן- ויודעת שבדרך כלל התחליפים הם קמחים בשילוב קמח אורז שלמיטב ידיעתי מכיל הרבה סוכר.
ממליצה להשתמש בקמחים כמו קינואה, עדשים כתומות ואם מותר לך שיבולת שועל. אני טוחנת בנינגה כל מוצר והופכת לקמח.
משתמשת פורטי2 במאי 2022 בשעה 05:21
אני עם סכרת הריון וילד צליאקי. הפסטות והלחם שלו לא ממש טובים לי, מעלים לי את הסוכר, אבל תלוי איזה, אני מכינה מקמח שקדים זה אחלה (זה נטול פחמימה) אבל רוב הדברים הקנויים מכילים הרבה סוכר ועמילנים שלא טוב לסכרת. הכי טוב לסכרת זה לחמים שמבוססים על שיפון, לי לפחות זה עובר הכי טוב
משתמשת פורטי2 במאי 2022 בשעה 05:23
בכל מקרה זה הרבה ניסוי וטעייה, אם את כבר מודדת, תנסי ותראי מה עובר לך הכי טוב. בנוסף תסתכלי על כל לחם מה הערך התזונתי, כמה פחמימות יש. אני קונה כאלה שבערך 40 גר פחמימה ל100 גרם. ואוכלת פרוסה אחת בארוחה
משתמשת פורטי2 במאי 2022 בשעה 05:25
לא , כי אצל צליאקים זה ללא קמח אך יש תחליפים אחרים כמו קמח אורז וכאלו- שלא טובים לסוכרת .
הכי טוב לאיזון זה קמח שיפון או כוסמין .
אלו הפחמימות הכי טובות , אין קשר לאלו שללא גלוטן בכלל .