*עוגת שוקולד פשוטה* (אתר 10 דקות)
תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים:
2 ביצים גדולות (או 3 ביצים M)
כוס ושליש (265 ג’) סוכר (*ראו הערה )
1 כוס (200 ג’) שמן
1 כוס (240 מ”ל) מים רגילים
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמים
מערבבים בקערה (קערת הקמחים):
2 כוסות (280 ג’) קמח
1 שקית (10 ג’) אבקת אפיה
1 כפית (3 ג’) שטוחה אבקת סודה לשתייה
4 כפות (40 ג’) קקאו
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
*אופן הכנה:*
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים (בכף או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים (קודם פושרים ואז רותחים) ובסוף את קערת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת מאוד דלילה).
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 35-45 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה בעזרת קיסם. אם יוצא רטוב- בדקו עוד 5-10 דקות שוב, אם יוצא יבש- העוגה מוכנה).
**הערה: מאחר והבלילה נוזלית לעיתים לוקח לעוגה יותר זמן להאפות. השאירו בתנור עד שהעוגה מוכנה, כמה זמן שזה לוקח. אם החלק העליון מתחיל להשחים מידי, יש להנמיך ל°170-165 ולהמשיך לאפות.
-כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) שופכים עליה ציפוי שוקולד ומכסים בניילון נצמד.
*מצורף מתכון ציפוי שוקולד פשוט*
*הערה: אם בכוונתכם להכין ציפוי שוקולד לעוגה (שמומלץ לא לוותר עליו 🙂)- לטעמי כמות הסוכר מספיקה. אם אתם רוצים להכין את העוגה בלי ציפוי או שאתם אוהבים מתוק- אז להגדיל את הכמות סוכר בחצי כוס נוספת.
בהצלחה 😋
משתמשת פורטי22 במרץ 2022 בשעה 12:12
*ציפוי שוקולד טעים ופשוט*(אתר 10 דקות)
מצרכים:
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
20 גרם מרגרינה/ מחמאה/ חמאה
3 כפות מים רותחים
*אופן הכנה:*
-מניחים את המרכיבים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל. מוצאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים על העוגה כשהיא מוכנה וחמה.
-ניתן לפזר מעל סוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזי מלך קצוצים.
בהצלחה 😋
משתמשת פורטי22 במרץ 2022 בשעה 12:13
עשיתי אותה כמה פעמים..פעם אחרונה בפורים..מוצלחת ביותר..בהצלחה!