התקשרו אלי מביטוח לאומי ואמרו שיכולים לאשר לי את הבקשה לשמירת הריון רק אם אני יושבת בחופשת מחלה בבית במשך 30 ימים רצופים . זה נכון? שאלתי אותה , ואם יקח לכם חודש לאשר לי את הבקשה אז החודש ימים שישבתי וחיכיתי בבית ולא עבדתי ולא עשיתי כסף , ישלמו לי עליו או שלא? והיא אמרה שכן . זה נכון? אם עכשיו הרופא יתן לי חופשת מחלה במשך 30 ימים ואמלא ביחד איתו בימים הקרובים טופס שמירה באמת ישלמו לי על הימים האלה?
הריון ולידההריון ולידה
💬20 תגובות

תגובות (20)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במרץ 2022 בשעה 11:43
אני גם ממש מפחדת שהמקום עבודה יפטר אותי או לא יתן לי משמרות שאני מבקשת בגלל שאני כל הזמן לוקחת חופשות .. אבל מה אני אעשה שההריון שלי בסיכון? לא נעים לי כבר ואני חייבת לחסוך כל שקל כי אני אמא חד הורית ויש לי גם דירה לשלם עליה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במרץ 2022 בשעה 11:44
קודם כל זה נכון. דבר שני אל תוציאי מחלה כי ברגע שביטוח לאומי רואים שהעבודה משלמים לך על מחלה הספירה של ה30 יום תתחיל רק לאחר שלא יהיו ימי מחלה. לשבת בבית על חשבונך כמו שזה נשמע. בלי אישורי מחלה. פשוט שהרופא ימלא את החלק שלו ואת תמלאי את מה שאת צריכה ביחד עם העבודה שלך/משאבי אנוש שבעבודה שלך לאחר 30 ימים את מגישה להם והם אמורים תוך חודש להחזיר לך תשובה כמובן שהם משלמים רטרו אחורה על הימים שבהם לא עבדת רק אם לא הוצאת מחלה כמובן!
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במרץ 2022 בשעה 11:44
והמקום עבודה אסור לו לפטר אותך מדובר במצב רפואי
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי8 במרץ 2022 בשעה 11:45
אני כבר פעם שלישית בהריון שלישי מוציאה שמירה הפעם לקח להם זמן כי בהתחלה סירבו ואז עירערתע אז לקח קצת זמן.. אבל בדרך כלל זה חודש עד שמחזירים לך תשובה ואת מקבלת כסף מהיום הראשון שאת בבית

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך