ערב טוב בנות, אשמח לשמוע מבנות שמכירות את הנושא, קצת שפכו לי אור אני ממש…

ערב טוב בנות, אשמח לשמוע מבנות שמכירות את הנושא, קצת שפכו לי אור אני ממש בלחץ. עשיתי היום פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור,Fsh יצא 10.5, כל השאר יצא בטווח, והבנתי שזה גבוה, מישהי יודעת מה אומר? כי מכל מה שקראתי ממש נלחצתי😢
💬15 תגובות👍1 לייקים

תגובות (15)

משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 באפריל 2026 בשעה 20:34
איך פה אף אחת שמכירה?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 באפריל 2026 בשעה 22:14
אני לא מכירהההה אבל אולי אני ככה יקיפיץ את הפוסטט שהבנות יראוו תנסי אולי בקבוצת פוריות
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי30 באפריל 2026 בשעה 22:58
תודה נשמה
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי1 במאי 2026 בשעה 03:42
לא מכירה אבל מגיבה שלא סתם תראי מלא צפיות ו0 תגובות
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי1 במאי 2026 בשעה 05:42
זה בהחלט יכול להיות מלחיץ לקבל תוצאה שחורגת מהנורמה "היבשה", אבל חשוב להרגיע אותה: **המספר 10.5 הוא גבולי, ולא מעיד על בעיה חד-משמעית.** הנה הסבר פשוט על מה זה אומר ואיך כדאי להסתכל על זה: ### מה זה בכלל FSH? הורמון ה-FSH (Follicle Stimulating Hormone) מופרש מהמוח ותפקידו "לדחוף" את השחלות לייצר זקיקים וביציות. * **ההיגיון הוא כזה:** ככל שיש פחות רזרבה שחלתית (פחות ביציות זמינות), הגוף צריך "לצעוק" חזק יותר כדי לעורר את השחלה, ולכן רמת ה-FSH בדם עולה. ### מה המשמעות של 10.5? ברוב המעבדות, ערך שנמצא מתחת ל-10 נחשב תקין לחלוטין. ערך של 10.5 נמצא ב**תחום האפור** (Borderline). * **רזרבה שחלתית:** זה עשוי לרמוז על תחילתה של ירידה מסוימת ברזרבה השחלתית, אבל זה ממש לא אומר שאי אפשר להיכנס להריון. * **הקשר רחב:** רופאים אף פעם לא מסתכלים רק על ה-FSH. כדי לקבל תמונה מלאה, הם בודקים גם את ה-**Estradiol (E2)** מאותו יום. אם ה-E2 נמוך וה-FSH הוא 10.5, זה מצב שונה מאשר אם ה-E2 גבוה מאוד (מה שיכול "לזייף" FSH נמוך). * **בדיקות משלימות:** בדרך כלל, כדי לאמת את המצב, הרופא ימליץ על בדיקת **AMH** (בדיקת דם שנותנת אינדיקציה מדויקת יותר לרזרבה) או **בדיקת AFC** (ספירת זקיקים באולטרסאונד). ### נקודות חשובות להרגעה: 1. **תנודתיות:** FSH הוא הורמון "תזזיתי". הוא יכול להשתנות מחודש לחודש. חודש אחד הוא יכול להיות 11 וחודש אחריו 8. 2. **איכות מול כמות:** ה-FSH מעיד בעיקר על ה*כמות* (הרזרבה), אבל הפרמטר החשוב ביותר להריון הוא ה*איכות*, שנקבעת בעיקר לפי הגיל הכרונולוגי של האישה. 3. **השאר תקין:** העובדה ששאר הערכים (כמו LH, פרולקטין ובלוטת התריס) תקינים היא סימן מצוין לאיזון הורמונלי כללי. **בשורה התחתונה:** אין סיבה להיכנס ללחץ, אבל זה כן סימן שכדאי לקבוע תור לרופא נשים שמתמחה בפוריות כדי לעבור על כל התוצאות יחד ולראות אם יש צורך בבדיקות משלימות. בת כמה החברה, אם אפשר לשאול? הגיל משנה מאוד את הפירוש של התוצאה הזו.
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי1 במאי 2026 בשעה 05:43
ארגיע אותך שלי יצא 12.1 וב"ה אני בהריון בלי טיפולים או כדורים לעזר אבל כן כדאי שתתיעצי עם הרופא שלך
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי1 במאי 2026 בשעה 06:02
קודם כל תודה על הפירוט,.אני בת 24. וממש נלחצתי מהתוצאה אף פעם לא היו לי דברים כאלו... אבל אם היה לך כזה מספר זה לא אמרו לך שמעיד על בעיה כלשהי? ואם אפשר לשאול ,כמה זמן לקח לך להכנס להריון?
משתמשת פורטי
משתמשת פורטי1 במאי 2026 בשעה 11:25
התוצאה הזו יצאה לי בגיל 23 הרופאה אמרה שזה יכול להעיד על רזרבה שחלתית נמוכה אבל זה לא בטוח, זו לא תוצאה מחייבת צריך לעשות בדיקת amh לקח לי בערך שנה להיכנס להריון אחרי התוצאה הזו אבל לא בגלל התוצאה, בדלת שהייתי ממש לחוצה להיקלט, כל הזמן אמרו ליה תפסיקי לחשוב על זה ואז זה יבוא, כמובן שזה לא דבר מציאותי כי כל כך רציתי שלא הפסקתי לחשוב על זה כל היום עד בחודש אחד קרו לי כמה דברים (מעבר דירה היה אחד מהם) שגרמו לי להפסיק לחשוב על לנסות להיקלט ובאותו חודש נקלטתי

רוצה לראות תגובות נוספות?

הורידי את אפליקציית פורטי לצפייה בכל התגובות